recro-logo

FAQ

Millaisen takuun Recro antaa kunnostetuille vaihteistoille?

Automaattivaihteistomallien takuu on pääosin kaksi vuotta tai 100 000 km. Lyhennetty takuuaika – 1 vuosi tai 50 000 km annetaan variaattorityypin CVT- ja DSG-vaihteistoille sekä tietyille malleille, joita varten meillä on kokemuksemme puolesta pienemmät tekniset resurssit. Lisäksi takuurajoitukset koskevat kaikentyyppisiä kaupallisessa toiminnassa käytettäviä ajoneuvovaihteistoja. Takuuta ei myönnetä ajoneuvoille, joiden tehoja on nostettu huomattavasti tehdasparametrien yli. Samoin takuu voidaan evätä, mikäli kunnostettua vaihteistoa asennettaessa ei vaihdeta vaihteistoöljyn lauhdutinta/ jäähdytintä. Tarkempi takuuehtojen kuvaus löytyy kotisivujemme takuuosiosta.

Miten voin saada hintatarjouksen automaattivaihteiston/ jakovaihteiston kunnostuksesta?

Hintatarjouksen kunnostuskustannuksista voitte saada eri tavoin. Voitte ottaa yhteyttä johonkin meidän yhteistyökumppaneista, jotka on ilmoitettu yhteystieto-osiossa tai täyttää kyselylomakkeen kotisivuillamme. Samoin voitte soittaa tai lähettää tiedustelun s-postitse meidän Suomen asiakaspalveluasiantuntijalle ja saada konsultaatiota mahdollisista kunnostuskustannuksista.

Tarjoatteko automaattivaihteistoa/ jakovaihteistoa vaihtoon?

Tällainen mahdollisuus on, mikäli kyseinen vaihteistomalli löytyy varastostamme. Selvittääksemme mallin saatavuuden Teidän tulee lähettää kyselylomake täytettynä kotisivuiltamme tai voitte ottaa yhteyttä s-postitse sales@recro.eu. Lomakkeessa tulee ehdottomasti ilmoittaa ajoneuvon valmistenumero.

Kuinka nopeasti voin saada kunnostetun vaihteiston ja kuinka kauan kunnostus kestää?

Mikäli tarvittava vaihteisto löytyy varastostamme, sen voi saada muutaman päivän kuluessa riippuen kuljetusajasta Teidän ilmoittamaanne toimitusosoitteeseen (3-5 työpäivää), mutta mikäli toimitatte vaihteistonne tai autonne meille kunnostusta varten, tähän on varattava aikaa 5-10 työpäivää riippuen vaihteistomallista. Kunnostusajan lisäksi tulee rahtiaika. Joidenkin harvinaisempien mallien osalta on otettava huomioon lisätoimitusaika koskien tarvittavia varaosia. Tarkempia tietoja mahdollisesta toimitusajasta voitte saada ottamalla yhteyttä meidän asiakaspalveluneuvojaamme (kotisivujemme yhteystieto-osiossa) tai lähettämällä kyselylomakkeen sales@recro.eu .

Millainen toimenpide on hankkia vaihtovaihteisto ?

Kaikista Recro:n kunnostamista vaihteistoista, mikäli vaihteisto hankitaan vaihtovaihteistona, veloitetaan panttimaksu. Vastaanottaessamme Teiltä viallisen vaihteiston arvioimme, vastaako se kaikilta osin vaihtovaatimuksia (vaihtovaihteiston hankintaehdot näkyvät kotisivuillamme) ja pantti palautetaan muutaman päivän kuluessa. Viallinen vaihteisto tulee palauttaa juuri samassa kokoonpanossa kuin kunnostettu vaihteisto on toimitettu Recrolta. Vaihteiston mallin ja tunnuksen on oltava identtiset. Vaihteiston öljy on tyhjennettävä ja vaihteisto pakattava samaan pakettiin, jossa kunnostettu vaihteisto saapui meiltä. Vaihtovaihteisto tulee toimittaa 14 päivän kuluessa kunnostetun vaihteiston vastaanottamisesta. Mikäli vaihtovaihteisto ei vastaa sitä koskevia ehtoja, pantti voidaan pidättää tai palautetaan vain osa.

Millaiset ovat kuljetuskustannukset ja kesto ?

Vaihteiston kuljetusmaksut Suomesta ja takaisin ovat noin 200–300 euroa yhdestä kuljetuslavasta/ meno-paluu. Lähetyksen kesto on 3–5 työpäivää/ suunta. On mahdollista tilata pikakuljetus (kuljetuksen kesto kaksi työpäivää), mutta tällöin kustannukset ovat korkeammat. Kuljetuskustannuksista voi kysyä tarkemmin myyntiedustajaltamme. Myös koko autonne voidaan toimittaa tehtaallemme.

Millä tavalla palveluistanne maksetaan?

Maksun palveluista voi suorittaa pankkisiirrolla tai maksukortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro) RECRO:n toimipisteessä (Riika tai Ceesis). Maksu suoritetaan auton vastaanoton yhteydessä (työn valmistumisen jälkeen) tai ennen vaihteiston lähettämistä, mikäli kyseessä on irtovaihteisto. Joissakin tapauksissa, kun tehdään muu kuin standardikorjaus, varaosista voidaan laskuttaa etukäteen. EU:ssa toimiville yrityksille (voimassa olevalla Y- tunnuksella) palveluista kirjoitetaan lasku ilman ALV:a Euroopan neuvoston yhteistä arvonlisäverojärjestelmää koskevan direktiivin 2006/112/EK:n mukaisesti, mikäli maksu palveluista tapahtuu tilisiirrolla tai yrityksen maksukortilla.

Tuleeko kunnostetun vaihteiston mukana myös öljy?

Kaikki kunnostamamme vaihteistot toimitetaan oikeanlaisella öljyllä täytettynä. Mallista riippuen öljy täytetään osittain tai tarvittava määrä. Mukana lähetetään aina 2 litraa lisäöljyä, jota voidaan tarpeen mukaan lisätä.

Onko mahdollista tehdä osittainen kunnostus vaihtamalla viallinen osa?

Joissakin harvoissa tapauksissa, jos vaihteiston ajomäärä on pieni, on mahdollista korjata vika verrattain pienin kustannuksin, mutta tavallisesti osittainen korjaus ei ole taloudellisesti kannattavaa eikä takaa vaihteiston pitkää käyttöikää.

Miksi vaihteistoöljyn jäähdytin tulisi vaihtaa vaihteiston kunnostuksen yhteydessä?

Yksi tärkeimpiä asioita automaattivaihteiston kunnostamisessa on kiinnittää huomiota jäähdytysjärjestelmään. Usein sen merkitys jää liian vähälle huomiolle. Jäähdytysjärjestelmään päässeitä kulumisen aiheuttamia ainesosia on käytännössä mahdotonta poistaa. Näitä epäpuhtauksia ei pysty täysin poistamaan puhdistamalla jäähdytysjärjestelmää paineilmalla tai huuhtelemalla sitä erityisellä kemiallisella seoksella. Recron kunnostaessa vaihteistonne Te saatte tiedon epäpuhtauksien määrästä vaihteistossa ja jäähdyttimen vaihdon tarpeesta. Mikäli vaihteistossa ei havaita jäähdytysainejäämiä eikä vaihteistovika liity epäpuhtauksien, kulumisesta johtuvien ainesosasten tai silpun määrään öljyssä, alkuperäisen jäähdyttimen käyttöä voidaan tietyissä malleissa jatkaa. Tällöin jäähdytin ja koko jäähdytysjärjestelmä on ehdottomasti huuhdeltava tähän tarkoitetulla pesulaitteella, joka suorittaa 90-100 C-asteisen pesun.

If you have additional questions, please feel free to ask them here..

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
THE QUALITY OF RECRO IS ENSURED BY ADVANCED TECHNOLOGIES AND APPLICATION OF KNOW-HOW DEVELOPED BY RECRO IN MANUFACTURING.

Learn more
Copyright 2024 Recro. All rights reserved.
Call Now Button linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram